Fructele uscate, recomandate în curele de slăbire

10

Fructele uscate sunt întotdeauna o gustare perfectă atunci când vrei să îţi îndulceşti repede ziua. Pe lângă faptul că sunt bogate în vitamine şi minerale, fructele uscate asigură funcţionarea corectă a metabolismului şi sunt recomandate mai ales în curele de slăbire.

fructele uscateDe cele mai multe ori, atunci când ne propunem să slăbim apelăm la diete-minune, care au la bază cât mai multe fructe şi legume şi foarte puţină carne. Pe lângă faptul că un astfel de regim duce la deshidratarea corpului, rezultatele vor fi de scurtă durată şi ne vor reduce masa musculară. Dacă apelaţi, totuşi, la o astfel de dietă nu uitaţi şi de fructele uscate.

Ele au rolul de a varia meniul. Consumaţi curmale, caise, stafide, cireşe, mere, afine, prune, piersici, căpşuni, ananas sau mango, toate fructe uscate. Sunt foarte bogate în minerale, vitamine, antioxidanţi şi fibre.

Fructele uscate conţin şi cantităţi mari de fosfor, calciu, fier şi alte minerale esenţiale pentu oase puternice şi dinţi sănătoşi. În plus, fierul este responsabil de producerea globulelor roşii, elemente care sunt responsabile de transportul oxigenului prin întregul organism.

De asemenea, fructele uscate precum caisele, stafidele şi piersicile, bogate în acid folic, previn căderea şi deshidratarea părului, întăresc unghiile şi elasticizează pielea.

Eu vă recomand fructele uscate în orice cură de slăbire. Fie că le consumaţi cu regularitate şi apelaţi la o gamă diversă de fructe (vă puteţi face un program pe săptămână cu fructele pe care le veţi consuma zilnic şi cantitatea dorită), fie că le consumaţi sub formă de snakuri între mese, fructele uscate vă vor energiza organismul, vă vor regla tranzitul intestinal şi vă vor asigura necesarul de nutrienţi.

Nu uitaţi: sunt bogate în fibre şi astfel vă vor menţine sănătos colonul, iar problemele digestive nu îşi vor mai face apariţia.

Puteţi să le adăugaţi în salatele de fructe, le puteţi consuma dimineaţa, la micul-dejun, sau le puteţi savura alături de un griș cu lapte.

Alte beneficii ale fructelor uscate

  • Previn instalarea bolilor de inimă (caisele, prunele)
  • Combat anemia (stafidele, afinele, prunele)
  • Regenerează celulele şi întăresc sistemul imunitar (caisele)
  • Îmbunătăţesc vederea (caisele)
  • Ţin colesterolul sub control şi îmbunătăţesc calitatea somnului (cireşele)
  • Previn apariţia cariilor (cireşele)

Consumaţi-le însă cu multă moderaţie, deoarece conţinutul mare de zahăr poate duce la creşterea glicemiei din sânge şi automat la creşterea în greutate. E bine să consumaţi în jur de 30 – 40 de grame de fructe uscate zilnic. Iar ca să vă faceţi o idee, am făcut rost şi de o listă cu numărul de calorii al celor mai importante fructe uscate.

100 g produs / Calorii

  • Caise 300
  • Smochine 260
  • Stafide 270
  • Prune 300
  • Curmale 310
  • Mere 230
  • Pere 300
  • Piersici 302
  • Arahide 584
  • Alune 700
  • Nuci 650
  • Măceşe 107
  • Migdale 600
  • Fistic 600
  • Alune de pământ 560

sursa foto: http://www.healthadvice4life.com