Sucuri bio de fructe – delicioase şi indicate pe timp de iarnă

8

Au trecut şi sărbătorile. S-au dus şi vizitele şi degustările care păreau să nu se mai termine. Şi cum poţi fi cumpătat când nu ai cum să spui “nu” sărmăluţelor făcute de bunica, prăjiturilor de la mama de acasă şi dulciurilor găsite sub pom. Nu m-am dat în lături de la niciuna dintre aceste bunătăţi pentru că de Sărbători trebuie să te simţi bine, să simţi că petreci şi că e altfel decât în restul anului. Simplu, nu? Numai că acum trebuie să mă pun pe treabă. Încep o cură cu sucuri bio pentru a îmi detoxifia treptat organismul şi pentru a mă încărca cu multă energie.

Obişnuiam să consum sucuri naturale destul de des. Sucuri făcute de mama din portocale, cireşe, vişine şi banane (ăsta era mai mult un shake decât un suc). Însă, recent, am vrut să testez pentru prima dată şi câteva sucuri bio de la Biotta. Până acum am cumpărat doar trei produse: un suc bio de ananas, unul de coacăze negre şi unul de rodii rodii.

De ce le recomand

–          sucurile sunt preparate din fructe biologice şi proaspete

–          sunt bogate în vitamine şi proteine

–          au puţine calorii

–          sunt saţioase

–          vă întăresc sistemul imunitar

–          sunt numai bune de consumat în sezonul rece atunci când găsim mult mai greu fructe şi legume proaspete

sucuri bio de la Biotta sucuri bio de la Biotta  sucuri bio de la Biotta

Impresii

Din cele 3 sucuri bio încercate, cel mai mult mi-a plăcut cel de rodii, aşa cum s-a întâmplat şi cu ceaiul de rodii şi mentă egipteană despre care v-am povestit aici.

Sucul de rodii

–          conţine şi ceai alb, piure de pere şi suc de aronia

–          valoare calorică:  25 Kcal

–          are efect antioxidant

–          are un gust foarte intens, o combinaţie foarte interesantă între dulce şi acrişor

–          vă recomand să-l consumaţi dimineaţa, la micul-dejun. Apoi, vă puteţi răsfăţa cu acelaşi gust fie la serviciu în pauza de masă, fie după-amiază când vă întoarceţi de la serviciu

–          mare grijă: nu lăsaţi sticla deschisă, expusă la temperaturi ridicate şi evitaţi să consumaţi sucul dacă l-aţi deschis în urmă cu mai mult de 4-5 zile

Pe locul doi în topul cu sucuri bio se află cel de coacăze negre

–          conţine pe lângă coacăze şi o aromă fină de ceai de petale de trandafiri

–          valoare calorică: 68 Kcal

–          este un suc foarte bogat în vitamina C şi rutin

–          întăreşte sistemul imunitar şi vă fereşte de răceli

–          având în vedere că este prin definiţie un suc acru (poate insuportabil de acru pentru mulţi din voi), vă recomand să nu-l consumaţi pe stomacul gol, ci abia după ce aţi luat micul-dejun.

–          datorită aportului mare de vitamina C, sucul bio de coacăze negre creşte pofta de mâncare

Pe locul 3 l-am clasat pe sucul bio de ananas de la Biotta

–          este un suc 100% natural, realizat prin  recoltarea şi presarea ananasului

–          conţine vitamina C, vitamina E, mangan, zinc, iod şi cupru.

–          valoarea calorică: 61 Kcal

–          e mult prea dulce pentru gustul meu

–        sucul arată ca o pastă uşor lichidă şi poate fi folosit excelent şi la prăjituri (am descoperit recent o prăjitură cu cremă de brânză şi un strat de jeleu făcut din suc).

Tot la Biotta am văzut şi sucuri de legume, cum ar fi de ţelina, varză, sfeclă roşie şi morcov. Îmi place să consum legume, dar nu mă dau în vânt după sucurile de legume. Poate voi încerca însă un sortiment ca să vă spun şi vouă dacă merită cumpărat.

Voi ce sucuri naturale consumaţi?

sursa foto: www.vianaturalia.ro