Gomaj sau mască? Vă las pe voi să decideţi

0

Dacă tot am vorbit despre gomajul facial, am hotărât să vă prezint detaliat un produs care mie mi se pare deosebit şi revoluţionar în acelaşi timp: gomajul delicat cu apă termală şi ulei de argan de la Gamarde.

Este un gomaj fără granule pentru toate tipurile de ten, dar recomandat, în special, tenurilor sensibile şi foarte sensibile. Practic, este un gomaj tip mască care are atât acţiune exfoliantă, cât şi terapeutică.

Sper să nu vă sperie descrierea detaliată. Mie mi-a plăcut atât de mult acest produs încât nu m-am mai oprit din scris.  

PREZENTARE

  • gomajul vine într-un tub mic de 40 g cu capac care se înşurubează. Materialul din care este făcut tubul este complet biodegradabil şi nu conţine chimicale nocive. Îmi place foarte mult abordarea de ambalaj tip tub deoarece este foarte igienic. Un borcănel este frumos, elegant, dar nu mi se pare normal să trebuiască să introduci degetele în borcan. În plus, e mai uşor să iei tubul cu tine, inclusiv în poşetă decât să pui un borcan care se poate desface şi curge.
  • există inscripţionat la vedere logoul Cosmebio precum şi specificul produselor Gamarde: faptul că sunt 100% naturale
  • temen de valabilitate: 3 luni de la deschidere. Unii consideră că este un inconvenient. Eu cred că dacă se face un gomaj sau chiar două pe săptămână chiar se poate termina tubul înainte de atingerea celor 3 luni

 gomaj delicat gamarde 2

RECOMANDARE

  • este un gomaj care poate fi folosit pentru orice tip de ten o dată sau chiar de două ori pe săptămână
  • se recomandă, în special, tenurilor sensibile, intolerante şi reactive care nu tolerează gomajul cu granule
  • pentru tenurile mixte, cu pori deschişi şi cheratinoase, s-ar putea să fie un gomaj prea blând aşa că în acest caz recomand un gomaj mai puternic care conţine granule

 

INGREDIENTE ACTIVE

  • apa termală Gamarde (63%): dermoprotectoare, calmantă, cicatrizantă
  • ulei de argan (2%): hidratant, nutritiv şi antioxidant
  • celulosa vegetală: exfoliant delicat blând, atrage impurităţile
  • ulei esenţial de levănţică: cicatrizant, calmant, antiseptic
  • ulei esenţial de lămâie: antiinflamator, tonifiant, regenerant
  • ulei esenţial de cuişoare: antifungic, antiinfalamator

 

EFECTE

  • senzaţie imediată de prospeţime
  • piele vizibil mai curată
  • o luminozitate evidentă a feţei
  • lipsa iritaţiilor; pielea nu rămâne roşie şi nu există senzaţie de usturime

 

CARACTERISTICI PRODUS

  • miros agreabil, natural uşor condimentat. Predominant se simte mirosul de lavandă şi lămâie.
  • textura este extrem de fină şi delicată fără asperităţi. Prima dată nici nu am crezut că e un gomaj.
  • textura nu este totuşi fluidă, este ca o mască onctuoasă.

 gomaj delicat gamarde 5

MOD DE FOLOSIRE

  • se întinde un strat subţire de gomaj pe toată faţa (inclusiv pleoape şi buze), gât şi decolteu
  • lăsaţi să acţioneze 5 minute. Dacă staţi mai mult e posibil să se usuce prea tare, însă puteţi aplica un puf de apă termală pentru a-l umezi
  • se începe exfolierea: folosiţi pulpele degetelor şi faceţi mişcări uşoare circulare pornind de la interiorul spre exteriorul feței. Este bine să staţi deasupre unei chiuvete sau suprafeţe plane de unde puteţi apoi aduna resturile de la gomaj
  • se şterge fața, gâtul şi decolteul cu un prosopel înmuiat în apă călduţă
  • o altă idee este să folosiţi la curăţare apa termală Gamarde

 gomaj delicat gamarde 1

CONCLUZIILE MELE

Mi-a plăcut foarte mult. Practic, sunt două tratamente în unul şi nu e neapărat necesar să aplic masca după. Un alt punct forte al produsului este că se poate aplica şi pe buze şi pe pleoape. După nici un alt gomaj fața nu rămâne atât de luminoasă. Poate pentru că nu se irită deloc. Pe de altă parte, curăță foarte bine şi elimină cu eficacitate stratul de celule moarte.

Şi trebuie să spun chiar dacă am mai spus-o: îmi place că e un tub şi nu un borcănel: este igienic şi uşor de purtat.

Beneficiile petalelor de trandafir asupra pielii şi psihicului

0

Trandafirul nu mai este o simplă floare oferită în dar, ci a devenit un simbol al frumuseţii, sănătăţii şi prospeţimii. Deşi petalele de trandafir au început să fie utilizate în medicină, cosmetică și alimentație în urmă cu sute de ani, abia recent petalele de trandafir au ajuns să fie la mare căutare în industria farmacologică.

Puterea tămăduitoare a trandafirului stă în parfum şi petalele bogate în acid citric, flavonoide, saponozide, steroli, cianină, fructoză, acid malic, sucroză, tanin, vitaminele A, B, C, D, E, P şi K, precum şi calciu, fosfor, fier, ulei volatil, geraniol și citonelol.

Cu siguranţă va place parfumul trandafirilor de grădină. Dar ştiaţi că acest parfum atenuează stările de anxietate, durerile de cap, vă ajută să vă concentrați mai bine şi chiar alungă stresul?

În plus, uleiurile esenţiale de trandafir, parfumurile şi lumânările de cameră conferă o stare de armonie, combat insomnia și stimulează bună dispoziţie.

Petalele de trandafir nu sunt utilizate doar pentru realizarea de creme, săpunuri, loţiuni, geluri de duş şi rujuri, ci și pentru realizarea de parfumuri. Veţi întâlni ulei de trandafir în parfumurile de la Nina Ricci, Chanel, Christian Dior,  Kenzo, Givenchy sau Gucci.

De ce este atât de popular trandafirul?

  • Echilibrează PH-ul şi funcţiile pielii
  • Regenerează epiderma
  • Îmbunătăţeşte circulaţia sanguină
  • Hidratează şi catifelează pielea
  • Previne instalarea prematură a ridurilor
  • Protejează pielea în fața bacteriilor

Cosmetice populare pe bază de petale de trandafir

Uleiul esenţial de trandafiri

Fiind unul dintre cele mai pulare uleiuri esenţiale, uleiui de trandafiri îi redă pielii luminozitatea, o hidratează în profunzime, o calmează şi protejează în fața intemperiilor. În plus, este un produs cosmetic indicat tuturor tipurilor de piele. Uleiul esenţial de trandafiri are efect antibacterian, netezeşte epiderma, o întinereşte şi ajută la îndepărtarea rapidă a coşurilor. Are și efect de calmare a ridurilor şi a pistruilor, dar și efect cicatrizant. Uleiul esenţial de trandafiri poate fi utilizat şi în vindecarea arsurilor, a rănilor şi a bătăturilor.

Creme, săpunuri şi loţiuni de corp

Unul dintre cele mai apreciate soiuri de trandafiri utilizate în cosmetică este trandafirul de Damasc. În Europa, acesta s-a adaptat perfect condiţiilor din Valea Trandafirilor din Bulgaria, unde distilarea petalelor de trandafir şi obţinerea uleiului şi a apei de trandafir au deja o tradiţie de peste 300 de ani.

Loţiunea de corp, laptele demachiant, cremele de zi şi de noapte şi săpunurile care au la bază Trandafirul de Damasc se adresează persoanelor cu o piele uscată, deshidratată şi expusă iritațiilor.

RECOMANDĂRI COSMETICE BIO

  • Şi uite şi prima recomandare parfumată:

SĂPUNUL DE ALEP CU TRANDAFIR DE DAMASC

Săpunul de Alep bio cu trandafiri de Damasc are efect regenerant, este foarte delicat cu pielea noastră, o elasticizează şi îi redă strălucirea. Trandafirul de Damasc ascunde în petalele sale o bogăţie foarte apreciată: ingredientul care face faţa strălucitoare şi fără riduri.

Dacă folosiţi săpunul de alep cu trandafir de Damasc veţi observa că uleiul de trandafir reface pielea obosită, iar proprietăţile antiseptice ale acestuia îl transformă în produsul ideal pentru tratamentul infecţiilor cauzate de viruşi, bacterii şi ciuperci rezistente la antibiotice.

sapun de alep cu trandafir de Damasc

Săpun de alep cu trandafir de Damasc

Săpunul este un produs cosmetic bio produs în Franța de Douce Nature și poate fi cumpărat de pe acest site la un preț foarte bun. 100 g costă 18 lei.

  • A doua recomandare este:

APA FLORALĂ DE TRANDAFIRI

Apa florală de trandafiri bio calmează iritaţiile, erupţiile cutanate şi alergiile. Este o apă florală destinată atât persoanelor cu tenul sensibil şi obosit, cât şi persoanelor cu tenul mixt şi gras. Folosită pentru întreţinerea părului, apa florală de trandafiri are rolul de a reduce inflamaţiile şi favorizează creşterea părului. Eu am cumpărat-o de pe acest site și v-o recomand cu mare drag.

apa florala de trandafir

Apa florală de trandafir

Pentru că eu sunt fascinată de apa florală de trandafiri, am scris un articol întreg despre beneficiile acesteia asupra părului şi a tenului. Dacă vă interesează informaţiile şi recomandările mele, daţi click aici.

  • A treia recomandare este:

SAREA DE BAIE ȘI LUMÂNAREA DE CAMERĂ CU AROMĂ DE TRANDAFIR

Aceste două produse bio vă ajută să vă relaxaţi, să uitaţi de stresul de peste zi, să scăpaţi de durerile de cap şi să vă recăpătaţi buna dispoziţie. În plus, ştiaţi că băile cu infuzie de trandafiri se recomandă în caz de afecţiuni ale sistemului nervos? Asta pentru că trandafirii au efect de tonifiere, înlătură oboseala şi anxietatea, ajută inima şi curăţă pielea în profunzime.

Sare de baie cu trandafiri

Sare de baie cu trandafiri

Parfum camera cu aroma de trandafiri

Parfum cameră cu aromă de trandafiri

Uleiul esenţial de portocale dulci

3

Uleiul esenţial de portocale dulci este uleiul prospețimii, un adevărat calmant şi tonic al epidermei. Este un ulei folosit în mod special în aromaterapie întrucât are efect relaxant şi revigorant, calmează problemele digestive de natură nervoasă şi înlătură stresul. Uleiul esenţial de portocale dulci nu este popular doar în aromaterapie. El este utilizat în cazurile de răceală şi gripă, elimină toxinele şi stimulează sistemul limfatic.

Uleiul esenţial de portocale dulci este extras din coajă de portocală, prin presare la rece, iar mirosul lui este unul dulce, proaspăt şi uşor acrişor.

Uleiul esenţial de portocale dulci este cunoscut pentru efectele sale antiseptice, antidepresive, antiinflamatoare, sedative, tonice şi diuretice. Este un ulei ce aduce fericire şi căldură, ajută la relaxare, iar pe copii îi ajută să doarmă noaptea. Uleiul esenţial de portocale dulci poate fi folosit eficient pentru a elimina toxinele din organism şi pentru întărirea sistemului imunitar.

ALTE BENEFICII

  • echilibrează retenţia de apă
  • detoxifică organismul
  • reglează digestia şi previne constipaţia
  • este util în cazurile de tensiune nervoasă şi stres
  • dezinfectează şi parfumează aerul
  • aromatizează produsele culinare
  • elasticizează pielea îmbătrânită sau obosită
  • previne instalarea ridurilor
  • tratează infecţiile
  • stopează dezvoltarea bacteriilor la nivelul pielii
  • reduce durerile cauzate de crampele musculare (prin aplicarea de comprese calde)
  • favorizează concentraţia

UTILIZĂRI ÎN COSMETICĂ

Protejează şi catifelează tenul. Adăugați 3-4 picături din uleiul esenţial de portocale dulci în cremele sau loţiunile pentru față. Este indicat în cazul tenului matur, tern şi devitalizat. La fel de popular este şi în cazul masajului. Relaxează muşchii şi vă induce o stare de bine. Iar pentru un plus de bună dispoziţie, puteţi adăuga 5-10 picături în apa de baie. Vă veţi relaxa şi vă veţi încărca cu multă energie.

PRECAUŢII

Uleiul esenţial de portocale dulci este non-toxic, non-iritant şi, în general, non-sensibilizant, dar poate avea un efect fototoxic. Ar trebui, prin urmare, să nu se aplice înainte de expunerea la lumina soarelui pentru perioade prelungite. Uleiurile esenţiale nu trebuie să fie utilizate nediluate. Dacă folosiţi un ulei esenţial pentru prima dată trebuie efectuat întotdeauna un test de sensibilitate cu un plasture timp de 24 de ore pe o mică parte de piele mai puţin sensibilă (după ce s-a diluat în mod corespunzător într-un ulei de bază adecvat).

UNDE ÎL GĂSEŞTI

Eu am găsit un ulei esenţial de portocale dulci pe acest site, la un preţ foarte bun. 10 ml costă 27 de lei. Sper să vă placă recomandarea mea. Tot pe acest site găsiţi uleiuri esenţiale de rozmarin, lavandă, cuişoare şi lămâie. Iar dacă sunteţi din Iaşi, puteţi găsi aceste produse şi la magazinul bio Via Naturalia situat pe esplanada din spatele Halei Centrale.

Arhivă



Hit Counter provided by technology reviews