Uleiul esenţial de portocale dulci

3

Uleiul esenţial de portocale dulci este uleiul prospețimii, un adevărat calmant şi tonic al epidermei. Este un ulei folosit în mod special în aromaterapie întrucât are efect relaxant şi revigorant, calmează problemele digestive de natură nervoasă şi înlătură stresul. Uleiul esenţial de portocale dulci nu este popular doar în aromaterapie. El este utilizat în cazurile de răceală şi gripă, elimină toxinele şi stimulează sistemul limfatic.

Uleiul esenţial de portocale dulci este extras din coajă de portocală, prin presare la rece, iar mirosul lui este unul dulce, proaspăt şi uşor acrişor.

Uleiul esenţial de portocale dulci este cunoscut pentru efectele sale antiseptice, antidepresive, antiinflamatoare, sedative, tonice şi diuretice. Este un ulei ce aduce fericire şi căldură, ajută la relaxare, iar pe copii îi ajută să doarmă noaptea. Uleiul esenţial de portocale dulci poate fi folosit eficient pentru a elimina toxinele din organism şi pentru întărirea sistemului imunitar.

ALTE BENEFICII

  • echilibrează retenţia de apă
  • detoxifică organismul
  • reglează digestia şi previne constipaţia
  • este util în cazurile de tensiune nervoasă şi stres
  • dezinfectează şi parfumează aerul
  • aromatizează produsele culinare
  • elasticizează pielea îmbătrânită sau obosită
  • previne instalarea ridurilor
  • tratează infecţiile
  • stopează dezvoltarea bacteriilor la nivelul pielii
  • reduce durerile cauzate de crampele musculare (prin aplicarea de comprese calde)
  • favorizează concentraţia

UTILIZĂRI ÎN COSMETICĂ

Protejează şi catifelează tenul. Adăugați 3-4 picături din uleiul esenţial de portocale dulci în cremele sau loţiunile pentru față. Este indicat în cazul tenului matur, tern şi devitalizat. La fel de popular este şi în cazul masajului. Relaxează muşchii şi vă induce o stare de bine. Iar pentru un plus de bună dispoziţie, puteţi adăuga 5-10 picături în apa de baie. Vă veţi relaxa şi vă veţi încărca cu multă energie.

PRECAUŢII

Uleiul esenţial de portocale dulci este non-toxic, non-iritant şi, în general, non-sensibilizant, dar poate avea un efect fototoxic. Ar trebui, prin urmare, să nu se aplice înainte de expunerea la lumina soarelui pentru perioade prelungite. Uleiurile esenţiale nu trebuie să fie utilizate nediluate. Dacă folosiţi un ulei esenţial pentru prima dată trebuie efectuat întotdeauna un test de sensibilitate cu un plasture timp de 24 de ore pe o mică parte de piele mai puţin sensibilă (după ce s-a diluat în mod corespunzător într-un ulei de bază adecvat).

UNDE ÎL GĂSEŞTI

Eu am găsit un ulei esenţial de portocale dulci pe acest site, la un preţ foarte bun. 10 ml costă 27 de lei. Sper să vă placă recomandarea mea. Tot pe acest site găsiţi uleiuri esenţiale de rozmarin, lavandă, cuişoare şi lămâie. Iar dacă sunteţi din Iaşi, puteţi găsi aceste produse şi la magazinul bio Via Naturalia situat pe esplanada din spatele Halei Centrale.

Uleiul esenţial de lămâie

2

Uleiul esenţial de lămâie este unul dintre cele mai bune tratamente tonice care vă protejează de bacterii şi vă întăresc sistemul imunitar. Proprietăţile sale terapeutice sunt numeroase: tratează bolile respiratorii, răcelile şi gripa, alină reumatismul, este un bun cicatrizant şi reduce riscurile de hemoragie. În plus, regenerează ţesuturile şi previne îmbătrânirea prematură a corpului.

PENTRU TEN

Uleiul esenţial de lămâie este indicat mai ales în cazul în care tenul vostru este gras sau suferiţi de acnee. Curăţă foarte bine pielea, elimină excesul de sebum şi impurităţile. Aplicaţi câteva picături din uleiul esenţial de lămâie pe o compresă sau pe un disc demachiant apoi masaţi bine tenul, în special în zona T. Este bine să ştiţi că uleiul esenţial de lămâie este un bun tratament şi pentru vindecarea herpesului. Aplicaţi dimineaţa şi seara o mică compresă, lăsaţi uleiul să intre în piele şi veţi vedea că herpesul va dispărea rapid.

PENTRU CORP

Uleiul esenţial de lămâie întăreşte sistemul imunitar şi are un efect tonic asupra sistemului nervos. Se spune că uleiul esenţial de lămâie este bun în prevenirea epidemiilor dar şi în nenumărate alte cazuri: oboseală generală, oboseală fizică, depresie, lipsă de concentrare, boli infecţioase şi contagioase, cure de slăbire, îmbătrânirea prematură a celulelor, probleme de circulaţie sangvină (cuperoză, flebită, hemoroizi), unele afecţiuni ale pielii (herpes, veruca, acnee) sau chiar pentru răul de maşină.

În plus, uleiul esenţial de lămâie îmbunătăţeşte capacitatea de concentrare, reglează digestia şi vă îmbunătăţeşte tranzitul intestinal.

ULEIUL ESENŢIAL DE LĂMÂIE – BENEFICII

  • Dezinfectează rănile şi înţepăturile provocate de insecte
  • Opreşte sângerarea (sângerarea nazală se opreşte aplicând ulei, în nara afectată, cu ajutorul unui beţişor de urechi)
  • Întăreşte unghiile (prin masarea lor de cel puţin de două ori pe săptămână)
  • Îndepărtează petele cauzate de soare şi vă ajută să îndepărtaţi bătăturile
  • Îndepărtează mătreaţa (adăugaţi câteva picături în șamponul vostru şi va fi tratamentul eficient)
  • Catifelează pielea (ca şi în cazul şamponului, puteţi adăuga câteva picături din uleiul esenţial de lămâie în cremele de corp, în cele de faţă şi în loţiuni)
  • Previne instalarea afecţiunilor cardiovasculare
  • Tratează negii (aplicaţi dimineaţa şi seara un pansament cu ulei esenţial de lămâie, după care acoperiţi cu un plasture)
  • Detoxifică organismul şi ajută la reducerea stratului de celulită, prin masaj săptămânal
  • Stimulează circulaţia sanguină

 Contraindicaţii

Acest ulei nu este recomandat femeilor însărcinate sau celor care alăptează.

Atenţionare 

Deşi uleiul de lămâie nu este toxic, poate provoca reacţii alergice, cum ar fi erupţiile cutanate. Nu este recomandată expunerea la soare după utilizarea pe piele a uleiului de lămâie.

Iar aici puteţi găsi un ulei esenţial de lămâie bio produs de Argital şi care poate fi achiziţionat la un preţ bun. Acelaşi produs plus alte uleiuri esenţiale cum ar fi cele de rozmarin, portocale dulci, lavandă, sau cuişoare pot fi găsite nu numai pe acest site, ci şi la Magazinul Via Naturalia din Iaşi, de pe esplanada din spatele Halei Centrale.

Uleiul esenţial de lavandă

0

Uleiul esenţial de lavandă este foarte util în aromaterapie şi treptat a devenit unul dintre ingredientele esenţiale atunci când vorbim de produse cosmetice bio precum geluri, săpunuri, loţiuni şi parfumuri.

Dincolo de parfumul fin şi plăcut, uleiul esenţial de lavandă aduce o mulţime de beneficii medicale. Elimină tensiunea nervoasă, tratează problemele respiratorii şi durerile musculare, dezinfectează pielea şi stimulează circulaţia sângelui.

BENEFICII PENTRU TEN

Uleiul de lavandă face minuni în ceea ce priveşte pielea şi tenul. Întrucât are efect antifungic şi antiseptic, uleiul esenţial de lavandă grăbeşte procesul de vindecare al rănilor şi iritaţiilor. În plus, distruge bacteriile şi lasă pielea fină, curată şi mereu protejată. Folosirea constantă a uleiului esenţial de lavandă vă va garanta mai puţine erupţii, iritaţii, coşuri şi infecţii cauzate de tăieturi sau înţepături de insecte.

Folosit pentru îngrijirea pielii, uleiul esenţial de lavandă are proprietăţi calmante şi relaxante. Regenerează ţesuturile şi reduce starea de anxietate.

De asemenea, unele dintre cele mai bune produse cosmetice bio de îngrijire a pielii conţin ulei esenţial de lavandă – ingredient care ameliorează acneea şi ridurile, dar şi arsurile solare, eczemele şi psoriazisul.

BENEFICII PENTRU PĂR

Uleiul esenţial de lavandă este util mai ales pentru cei mici întrucât ţine la distanţă ouăle de păduchi sau lindini. În plus, uleiul esenţial de lavandă adăugat în şamponul vostru preferat elimină mătreaţa şi împiedică căderea părului.

BENEFICII PENTRU CORP

  1. Ajută la tratarea migrenelor, a durerilor de cap, a stărilor de depresie, de anxietate şi a stresului emoţional deoarece uleiul esenţial de lavandă are un parfum calamant, ceea ce-l face un tonic excelent pentru nervi. Mai mult, induce somnul şi este leacul perfect pentru persoanele care suferă de insomnie. Dacă este aplicat local, pe tâmple, uleiul poate ajuta la vindecarea durerilor de cap şi a migrenelor, inducând un somn mai bun.
  2. Calmează nu doar stările de nervozitate, ci şi durerile provocate de efort fizic, entorse sau reumatism. Un masaj regulat cu ulei de lavandă vă va scuti de durerile în articulaţii.
  3. Unul dintre cele mai mari beneficii ale uleiului de lavandă este că tratează cu succes bolile respiratorii: gripa, tusea, astmul, bronşita, laringita şi chiar amigdalita. În aceste situaţii, uleiul esenţial de lavandă trebuie utilizat fie sub formă de vapori, fie trebuie să fie aplicat pe pielea gâtului, piept şi spate.
  4. Uleiul esenţial de lavandă îmbunătăţeşte digestia întrucât stimulează producerea de sucuri gastrice şi biliare, ajută la tratarea indigestiei, ameliorează durerile de stomac, diareea şi vărsăturile. În plus, este un tratament care întăreşte sistemul imunitar şi ţine răcelile la distanţă. Se iau câteva picături, conform prospectului.
  5. Şi ceva care nu prea se ştie: uleiul esenţial de lavandă stimulează pofta de mâncare. Pe cale internă, 10 picături de lavandă diluate într-un pahar cu apă în cazul adulţilor şi 2-3 în cazul copiilor contribuie la stimularea poftei de mâncare.

ALTE BENEFICII

  • Stimulează producţia de urină
  • Restabileşte echilibrul hormonal
  • Reduce inflamaţiile vezicii urinare
  • Tratează cistitele
  • Ameliorează crampele
  • Scade tensiunea arterială
  • Reduce palpitaţiile
  • Este folosit pentru hipertensiune

 

PRECAUŢII

Uleiul esenţial de lavandă nu trebuie utilizat de femeile însărcinate care alăptează, de diabetici şi de persoanele cu pielea sensibilă. Unele persoane pot suferi de vărsături şi dureri de cap din cauza utilizării uleiului de lavandă.

Iar pentru voi am gasit pe acest site un pret bun pentru uleiul esențial de lavandă. Produsul poate fi cumparat și din Iași de la Magazinul BIO Via Naturalia de pe esplanada din spatele Halei Centrale.

Arhivă



Hit Counter provided by technology reviews